Monday, November 12, 2012

Cara Penggunaan SF Beauty Cosmetics
Bagi pengguna baru, adalah penting untuk anda memahami dan mengetahui cara yang betul tentang pemakaian produk Sf Beauty agar anda mendapat hasil yang memuaskan.

Anda perlu memastikan pemilihan sabun yang sesuai dengan masalah kulit anda. (sabun pembersih sahaja yang berbeza, krim siang dan krim malam adalah sama).

-sabun Vit-C (warna hijau): khusus untuk kulit sensitif/jerawat, banyak parut atau terlalu berminyak. Ia juga sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah resdung kerana ia bertindak lebih lembut pada kulit.

-sabun Vit-E (warna kuning): untuk kulit normal, kering, gelap, kusam, tona tidak sekata, pori-pori terbuka, kedutan halus, berjeragat (sesuai untuk mereka yang tiada masalah kulit teruk terutama bagi yang berusia 30-an ke atas)

Langkah-langkah penggunaan :

 - Cuci muka dengan sabun 2 kali sehari (waktu pagi dan sebelum tidur)
 - Gunakan krim malam pada malam hari
 - Gunakan krim siang pada siang hari (sebagai pelindung UV)


* Sapuan kedua-kedua krim adalah nipis sahaja, jika kulit kering basahkan hujung jari dengan air  bagi memudahkan sapuan krim.

* Jika pada awal penggunaan muka terasa pedih, hentikan penggunaan Night Cream tetapi teruskan dengan Day Cream dan Beauty Soap. Selepas 2-3 hari gunakan semula Night Cream.

* Antara kesan awal yang biasa ialah rasa gatal di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan (biasanya kesan ini hanya sementara dan akan beransur kurang). Kadang kala bagi kulit yang kurang mendapat penjagaan sebelumnya akan berlaku sedikit pengelupasan HALUS di bahagian yang bermasalah. Jika ini terjadi, gunakan Day Cream untuk mengurangkan pengelupasan dan melembapkan kulit yg kering.

* Kulit akan mendapat kelembapan semula jadi dan terasa halus dalam tempoh 1 hingga 3 minggu. Night Cream boleh dikurangkan penggunaannya selepas hasil diharapkan diperolehi (seminggu 2 - 3 kali sahaja)

No comments:

Post a Comment